TILL SALU PLANER KULLAR KÖPINFORMATION EXPORT

Köpinfo

Vi säljer inga katter över telefon eller mail då vi är måna om att våra katter kommer till kärleksfulla och varaktiga hem.

Kattungar kommer tidvis att finnas till salu i första hand som sällskap, men även till utställning och avel om kattungen uppvisar sådana kvaliteter. Avelsdjur säljs bara till seriösa och registrerade uppfödare.  En kattunge från oss är leveransklart tidigast vid 12 veckors ålder.

Vid tingning av kattunge erläggs en handpenning på 1500 kr som inte betalas tillbaka om köpet ångras. Vi följer SVERAKS rekommendationer och konsumentköplagen gäller.
Innan tingning av kattunge kan ske vill vi ha träffat dig minst en gång. Självklart är du välkommen hem till oss flera gånger om så önskas.  

Vid leveranstillfället betalas resterande summa. När Du hämtar din lilla kattunge skriver vi ett överlåtelsekontrakt, vilket innebär att du skrivs över som ägare till katten. Vid leveransen kommer du att få stamtavla, veterinärs intyg på att din katt är frisk, intyget är inte äldre än sex dagar. En liten påse med mat från Royal Canin, en filt som luktar mamma och så en liten present.
 

Din kattunge kommer att vara vaccinerad två gånger mot kattpest och kattsnuva. Tänk på att fortsätta vaccinera katten varje år, även fast det är en innekatt. Kattungen är även avmaskad två gånger, chip märkt och försäkrad för dolda fel i Agria under tre år.   

Din kattunge är uppfödd på Royal Canin Babycat 34 som är ett foder för kattungar upp till 4 månader. Skulle du vilja byta foder tänk dock på att göra det successivt annars kan katten bli dålig.


Våra kattungar får börja sina tre första veckor i ett eget rum (varmt och lugnt) tillsammans med mamman.  Därefter kommer dem sakta att få utforska världen runt omkring dem för att dem ska bli så trygga som möjligt. Kattungarna kommer att vara hund vana då vi har två stycken hundar i hemmet också. Varje kattunges hälsa och välmående står i första hand hos oss, vilket innebär mycket kärlek, ömhet, mys och lek varje dag.


När du får hem din lilla kattunge kan det vara en god idé att vara ledig ett par dagar så att du kan pyssla om den nya familjemedlemmen. Våran ras är väldigt social och behöver mycket sällskap och uppmärksamhet. Ibland kan det vara en bra idé att skaffa en katt till bara för att dem ska få sällskap av varandra. Men katter är olika precis som vi människor, en del är mer sociala än andra.  

Vänj gärna kattungen tidigt vid koppel. Börja med att sätta på selet ett par minuter per dag och öka sedan till katten känner sig helt bekväm vid selet. Ragdollen ÄR en innekatt och det kan innebära stora risker att släppa ut den utan uppsyn. Ragdollen är nämligen väldigt vänlig av sig och ser inga som helst faror med andra djur, dem vill ju bara umgås och mysa lite.

Vi finns alltid till för er och ni är välkomna att ringa eller maila om det skulle dyka upp frågor eller problem. Inga frågor är för dumma, bättre att fråga en gång för mycket än en gång för lite.  

  

Vi önskar dig lycka till med din nya familjemedlem och välkommen till Ragmanstazz.

 


En kattunge från S* Ragmanstazz  

- Registrerad i SVERAK med stamtavla
- Veterinärbesiktad med intyg
- Minst 12-14 veckor gammal innan den flyttar hemifrån
- Dolda fel försäkrad i 3 år hos Agria
- Liv och veterinärförsäkrad i Agria redan från 6 veckors ålder
- Vaccinerad 2 ggr mot kattpest och kattsnuva
- ID-märkt med chip
- Avmaskad

Det medföljer även
- ett häfte med div. information
- ett kattungepaket från Royal Canin
- Liten filt eller leksak med lukt av "barndomshemmet"
- Livs lång support från oss