S* Ragmanstazz Donna


 

Kallas Donna
Född 2011-03-14
Färg RAG n 04 - Brunmaskad mitted
Far

US* Darlinlildols Leonardo Da Vinci

Mor

S* Love On Delivery Dancing Queen

Galleri klicka här
Stamtavla klicka här
Tester Ultraljud HCM: UA sommaren 2012
Ultraljud CIN: UA sommaren 2012
DNA HCM-1 N/NDonna är en supergo tjej med ett riktigt Ragdoll temperament. Hon har en kraftig benstomme och var näst störst i sin kull. Hennes ögonfärg är riktigt bra och hon är vältypad. Ser framemot att följa hennes utveckling.

Donna bor hos vår underbar fodervärd Johan och Yvonne i Åkers Styckebruk. Där bor hon tillsammans med brorsan Diezel och familjens huskatt.  

 S* Ragmanstazz Junior
 

Kallas  
Född 2011-09-01
Färg Rag n - Brun colour point
Vikt 1940 g vid 12 veckors ålder
Far

IC S* Love On Delivery I´m Bad

Mor

S* Love On Delivery Dancing Queen

Galleri klicka här
Stamtavla klicka här
Tester Ultraljud HCM hösten 2012
Ultraljud CIN hösten 2012
DNA HCM-1 N/NJunior är en framåt kille som älskar att utforska livet. Han var den i kullen som var först med att ta sig ur baby hagen, han var först med att provsmaka maten och alltid först med att hälsa på nya människor. Han har ett underbart temperament och är totalt orädd av sig. Junior är lik sin pappa när dem kommer till mat, dem äter allt och gärna ofta och mycket. Det finns nog inget som inte tåls att smaka på tex sallad, chips mm.

Junior var näst tyngst i kullen och han har en kraftig benstomme, vilket gör att han har en härlig tyngd i sin långa kropp. Hans svans är riktigt lång och ståtlig och han har en fantastiskt bra pälskvalité. Profilen är på väg att utvecklas och han har en bra höjd på pannan. Hans ögonfärg kunde vara något bättre om man fick önska, men han har så många andra bra kvaliteter som uppväger det.

Junior kommer att sparsamt lånas ut till passande honor. Vid intresse vänligen kontakta mig som är uppfödaren.

Junior bor hos vår underbara fodervärd Angelica och Dan i Norrtälje. Tack till er två för att ni tar hand om vårt busfrö på det allra bästa sätter.ATT VARA FODERVÄRD


Vi behöver hjälp av fodervärdar i vårt avelsarbete då det är omöjligt att spara alla lovande kattungar hemma. Dessutom vill vi att de katter vi redan har hemma får all kärlek och uppmärksamhet som de förtjänar. Därför väljer vi att placerar ut kattungar hos fodervärdar där dem får massa kärlek och uppmärksamhet av sina framtida ägare. Detta för att kattungarna inte ska behöva byta hem efter ett par år utan redan från början hamna i sitt kärleksfulla hem. 
 

Som fodervärd betalar man antingen ingen köpesumma alls eller en del  av köpesumman för katten beroende på hur avtalet ser ut. Avtalet kan se lite olika ut från fall till fall men oftast sträcker det sig under en tidsperiod på 2-4 år. Katten ägs av uppfödaren tills avtalet är fullföljt. Katten bor hos fodervärden och denna står för alla vanliga kostnader som man har som kattägare, tex, foder, kattsand, leksaker, vaccination, veterinärs kostnader upp till självrisken och en massa kärlek. Som uppfödare står jag för alla kostnader som rör aveln och utställning. Fodervärden behöver inte vara intresserad av utställning men får vara beredd på att jag lånar katten över en helg för att ställa ut denna. Katten övergår till fodervärdens ägo efter att avtalet är fullföljt. En viktig sak att komma ihåg är att ägarskapet kvarstår hos uppfödaren under tiden av fodervärdskapet och om fodervärden skulle missköta katten eller inte hålla sig till avtalet så har uppfödaren rätt att säga upp avtalet och återta katten.

 

Som fodervärd åt en hona från oss innebär att ni blir fodervärd till en kattunge. Kattungen växer upp och bor hemma hos fodervärden som en familjemedlem. En hona får 1-3 kullar beroende på hur avtalet ser ut. När det är dags för honkatten att födda är det viktigt att den känner sig trygg och inte utsätts för onödig stress. Därför vill vi att hon ska få föda i fodervärdens hem och inte i vårt egna. Detta innebär att fodervärden får vara beredd på att kanske ta ut semester dagarna runt beräknad förlossning och dagarna efter. Självklart är jag med under förlossningen och därför vill jag att fodervärden inte bor längre bort än 4 mil ifrån mig. Som fodervärd till en hona får man räkna med en hel del besökare av ev. kattungeköpare och mig som uppfödare. Det är till mig alla kattungeköpare vänder sig till i första hand. När aveln är klar enligt avtal går honan över till fodervärdens ägo som sällskapskatt. Kostnad för kastrering står fodervärden för.

 

Som fodervärd åt en hane från oss innebär att man antingen tar emot honor för parning i sitt hem eller hemma hos uppfödaren, beroende på vad som blir bäst för hanen. Hankatten bor och växer upp hos fodervärden som en familjemedlem. Jag vill att fodervärden inte bor längre bort än 7 mil ifrån mig. 
 

Det man bör tänka på när man har en fertil hankatt hemma är att inte ha någon fertil katter hemma, kastrerade går bra. En del hankatter kan bli rastlösa och sätter då igång och jamar och kan i värsta fall strila inne. Om detta problem skulle uppstå får vi komma överens om en lösning som passar oss båda. När aveln är klar enligt avtalet så går hankatten över till fodervärdens ägo som sällskapskatt. Kostnad för kastrering står fodervärden för.   
 

Katterna är otroligt viktiga för oss och för att ett fodervärds-samarbete ska fungera är det viktigt att vi lär känna varandra och att personkemin stämmer överrens. Är ni intresserade och tror att detta med att vara fodervärd skulle passa er så ring eller maila till mig.